Nis

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında okulumuzda törenin ardından günün anlam ve önemine dair konuşmaların yapıldığı bir program oldu. Programdan sonra çeşitli oyun ve etkinlikler ile öğrencilerimiz bayramı kutlayarak eğlendiler.

Nis

Okusam projesi kapsamında 6. sınıflarla bu ay okuduğumuz 2. kitap "Zerdali - Dedemle Bir Yıl" kitabı oldu. Yazarımız teknoloji bağımlısı olan başkahramanımızın teknolojiden ve ekrandan uzakta dedesiyle ve tabiatla geçen zamanını bize akıcı bir dil ile anlatmış. Biz Yağız’ın dedesiyle geçirdiği zamandaki yaşadığı değişimi okumaktan çok keyif aldık.

Nis

Okusam kapsamında yaptığımız “Salıpazarı Okuyor” projemizde kitap tahlillerine devam ediyoruz. Bu ayki kitaplarımızdan biri de Behiç AK’ın ödüllü ve çok sevilen kitabı "Yaşasın Ç Harfi Kardeşliği" oldu. Sosyal medyanın nasıl kullanılması gerektiğini mizahla harmanlayarak anlatan bu güzel kitabı biz çok sevdik. Okumak isteyen herkese gözümüz kapalı tavsiye ederiz.

Nis

Okusam projesi kapsamında Salıpazarı okuyor etkinlikleri içinde Mart ayı kitabımızın toplantısını gerçekleştirdik. "Emilia Ağaçta" kitabından hareketle doğaya nasıl saygı duyup sahip çıkabileceğimizi konuştuk. Cesur ve kararlı bir duruş ile nelerin değişebileceğini hepimiz görmüş olduk. Bir ağacın nasıl sevileceğini öğrenmek isteyen herkesi bu kitabı okumaya davet ediyoruz.

Nis

Okulumuz Teknoloji Tasarım Öğretmeni Eda YILMAZ koordinesinde yürüttüğümüz “Sürücüler Arasındaki Gizli Dil” adlı TÜBİTAK 2204-B araştırma projesi başvurumuz bölge finallerine katılmaya hak kazanmıştır. Öğrenci ve öğretmenimizi tebrik eder, finallerde başarılar dileriz.

Dünya Su Günü kapsamında okulumuzun öğrencileri suyun önemine dair konuşmalar yaptılar, şiirler okudular, şarkılar söylediler. Ardından Gökçeli İlkokulu’nun katkılarıyla oratoryo gösterisi düzenlendi. Emeği geçenlere teşekkür ederiz.

Dünya Su Günü etkinliklerimiz kapsamında National Geographic Türkiye ve Finish işbirliği ile hazırlanan "25 Litre" belgeseli tüm öğrencilerimize izletilmiştir. Ardından öğrenciler su konulu kompozisyonlar yazmışlardır.

Dünya Su Günü’ne dikkat çekmek için Görsel Sanatlar öğretmenimizin okulumuzda öğrencilerle birlikte hazırlamış olduğu okul panosu ve öğrencilerin yaptığı su döngüsü maketi. Emeği geçenlere teşekkür ederiz.

Dünya Su Günü etkinlikleri kapsamında günün anlam ve önemine uygun resim etkinlikleri gerçekleştirildi.

İlkbaharın gelişiyle birlikte sınıfımızda bitkilerin yapısını öğrenmek için önce fasulyelerimizi diktik ve her gün gelişimlerini inceledik. Fasulyelerimiz artık kocaman oldu ve sınıfımız yeşillendi. Farklılık olsun diye ardından mercimek diktik ve onları da büyüttük.

Dünya Su Günü münasebetiyle okul öğretmenimiz Eda YILMAZ rehberliğinde ilçemizin okullarından Bereket İlkokulu'nu ziyaret ettik. Suyun Dünya için önemi ve temiz su kaynaklarının nasıl korunması gerektiği anlatıldı. Öğretmenimiz ilgili videoyu izlettikten sonra suyun önemi ile alakalı bilgilendirme yaptı ve soru-cevap şeklinde öğrencilerin de merak ettiklerini cevapladı. Öğrencilerin suyun önemini daha iyi anladıkları ve farkındalık oluşturan bir çalışma oldu. Emeği geçenlere teşekkür ederiz.

Dünya Su Günü münasebetiyle okul öğretmenimiz Eda YILMAZ rehberliğinde ilçemizin okullarından Yavaşbey İlkokulu ve Ortaokulu ziyaret edildi. Suyun Dünya için önemi ve temiz su kaynaklarının nasıl korunması gerektiği anlatıldı. Öğretmenimiz ilgili videoyu izlettikten sonra suyun önemi ile alakalı bilgilendirme yaptı ve soru-cevap şeklinde öğrencilerin de merak ettiklerini cevapladı. Öğrencilerin suyun önemini daha iyi anladıkları ve farkındalık oluşturan bir çalışma oldu. Emeği geçenlere teşekkür ederiz.

Dünya Su Günü münasebetiyle okul öğretmenimiz Eda YILMAZ rehberliğinde ilçemizin okullarından Salıpazarı İmam Hatip Ortaokulu'nu ziyaret ettik. Suyun Dünya için önemi ve temiz su kaynaklarının nasıl korunması gerektiği anlatıldı. Öğretmenimiz ilgili videoyu izlettikten sonra suyun önemi ile alakalı bilgilendirme yaptı ve soru-cevap şeklinde öğrencilerin de merak ettiklerini cevapladı. Öğrencilerin suyun önemini daha iyi anladıkları ve farkındalık oluşturan bir çalışma oldu. Emeği geçenlere teşekkür ederiz.