SAMSUN / SALIPAZARI - Gökçeli Ortaokulu

Mrt

Dünya Su Günü münasebetiyle okul öğretmenimiz Eda YILMAZ rehberliğinde ilçemizin okullarından Bereket İlkokulu'nu ziyaret ettik. Suyun Dünya için önemi ve temiz su kaynaklarının nasıl korunması gerektiği anlatıldı. Öğretmenimiz ilgili videoyu izlettikten sonra suyun önemi ile alakalı bilgilendirme yaptı ve soru-cevap şeklinde öğrencilerin de merak ettiklerini cevapladı. Öğrencilerin suyun önemini daha iyi anladıkları ve farkındalık oluşturan bir çalışma oldu. Emeği geçenlere teşekkür ederiz.

Mrt

Dünya Su Günü münasebetiyle okul öğretmenimiz Eda YILMAZ rehberliğinde ilçemizin okullarından Yavaşbey İlkokulu ve Ortaokulu ziyaret edildi. Suyun Dünya için önemi ve temiz su kaynaklarının nasıl korunması gerektiği anlatıldı. Öğretmenimiz ilgili videoyu izlettikten sonra suyun önemi ile alakalı bilgilendirme yaptı ve soru-cevap şeklinde öğrencilerin de merak ettiklerini cevapladı. Öğrencilerin suyun önemini daha iyi anladıkları ve farkındalık oluşturan bir çalışma oldu. Emeği geçenlere teşekkür ederiz.

Mrt

Dünya Su Günü münasebetiyle okul öğretmenimiz Eda YILMAZ rehberliğinde ilçemizin okullarından Salıpazarı İmam Hatip Ortaokulu'nu ziyaret ettik. Suyun Dünya için önemi ve temiz su kaynaklarının nasıl korunması gerektiği anlatıldı. Öğretmenimiz ilgili videoyu izlettikten sonra suyun önemi ile alakalı bilgilendirme yaptı ve soru-cevap şeklinde öğrencilerin de merak ettiklerini cevapladı. Öğrencilerin suyun önemini daha iyi anladıkları ve farkındalık oluşturan bir çalışma oldu. Emeği geçenlere teşekkür ederiz.

Mrt

Okusam projesi kapsamında "Annemle Okuyorum" etkinliğimizin bu haftaki konuğu Ali Kemal'in annesi Fatma Hanım oldu. Ali Kemal ve Elif Kurt'un da eşlik ettiği kitap tahlilimizi gerçekleştirdik. Ögrencilerimiz kitapla ilgili sorular yönelttiler, Fatma Hanım ve öğrencilerimiz de soruları detaylıca yanıtladı. Kitap sohbetimize iştirak eden değerli velimiz: "Öğrencilerimizin kitabı okumasını mutlaka tavsiye ediyorum. Gençlerin yaşayabileceği yozlaşmaya karşı en büyük çare okumak." dedi. Biz de kendisine etkinliğimize katıldığı için teşekkür ediyoruz. Yeni kitaplarla ve yeni kitap sohbetleriyle devam edeceğiz.

Mrt

Gölgesinde neşe ve hayat bulduğumuz çınarlarımız iyi ki varsınız. Yaşlılar haftanız kutlu olsun. Reyhan ALBAK

Mrt

18 Mart Çanakkale etkinliğimizde günün anlam ve önemine dair etkinlikler yapıldı, çocuklarımızın günün önemini kavradıkları güzel bir çalışma oldu.

Mrt

Türkçe öğretmenimiz Ayla ŞİMŞEK’in rehberliğinde yapılan okuma projelerimizin de etkisiyle kütüphanemizi zenginleştirme çalışmalarına devam ediyoruz. Bu kapsamda tespit edilen 9 kitaptan 6’şar tane alınarak öğrencilerimizle grup halinde ya da bireysel olarak kitap okuma ve inceleme etkinlikleri yapılacaktır. Okulumuza toplamda 54 adet kitap ilavesi ile değer katan bu çalışmada emeği geçen herkese teşekkür ederiz.

Mrt

Vatanını korumak için cesaret ve kahramanlıkla savaşan Mehmetçik, tüm dünyaya "Çanakkale Geçilmez" sözünü haykırdı. Bir ulusun geleceğe dair umutlarını yeşerten Çanakkale'deki kahramanlık destanı, tarihe altın harflerle yazılan bir şeref abidesi oldu. Kurtuluş Savaşı'nın kıvılcımını ateşledi. Bugün, 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi'nin 106. yıl dönümü... Çanakkale'de, tüm imkansızlıklara rağmen vatan için canları pahasına savaşan tüm askerlerimizi saygıyla, minnetle ve duayla anıyoruz...

Mrt

6-A ve 6-B sınıfları beden eğitimi dersinde atletizmde cirit atma konusunu roket materyalleri ile uyguladılar. Etkinliğe katılan tüm öğrencilerimize ve öğretmenimiz Ergin Kırkkeseli’ye teşekkür ederiz.

Mrt

12 Mart 1921 tarihinde TBMM´de yapılan oylama sonucunda Mehmet Akif´in şiiri, İstiklal Marşı olarak kabul edilmiştir. Bu kapsamda günün anlam ve önemini anlatan videolar izlenmiş ve öğrencilerimiz tarafından program yapılmıştır.

Mrt

"Annemle okuyorum" etkinliğimizin geçtiğimiz haftaki konukları Elif Sıla'nın ve İlayda'nın annesi oldu. Annelerimiz öğrencilerimizden önce kitabı bitirerek herkese görev ve sorumluluk bilincini göstermiş oldu. Kitabı annelerimizin dilinden dinledik. Sınıfımıza kadar gelip bizimle fikir ve beğenilerini paylaştıkları için teşekkür ederiz.

Mrt

"Annemle okuyorum" etkinliğimizde yeni konuğumuz  Arda Torun'un annesi Kamile Hanım oldu. Kendisi "Güneşe Yolculuk" kitabına dair beğenilerini öğrencilerimizle paylaştı. Çok keyifli bu sohbete öğrencilerimiz Arda ve Haniknur da eşlik etti. Anneleriyle kitap okumanın zevkine varan öğrencilerimize ve annelerine teşekkür ederiz.

Mrt

Okusam projesi kapsamında okuma gruplarımızla kitap tahlillerine devam ediyoruz. Anıl Basılı'nın "Hayta" kitabını konuştuk, eleştirilerimizi paylaştık. Etiketlerin bizi tanımlamaya yetmeyeceğini, kendimizi tanırsak içimizdeki gücü ortaya çıkarabileceğimizi fark ettik.