18 Mart Çanakkale etkinliğimizde günün anlam ve önemine dair etkinlikler yapıldı, çocuklarımızın günün önemini kavradıkları güzel bir çalışma oldu.

Türkçe öğretmenimiz Ayla ŞİMŞEK’in rehberliğinde yapılan okuma projelerimizin de etkisiyle kütüphanemizi zenginleştirme çalışmalarına devam ediyoruz. Bu kapsamda tespit edilen 9 kitaptan 6’şar tane alınarak öğrencilerimizle grup halinde ya da bireysel olarak kitap okuma ve inceleme etkinlikleri yapılacaktır. Okulumuza toplamda 54 adet kitap ilavesi ile değer katan bu çalışmada emeği geçen herkese teşekkür ederiz.

Vatanını korumak için cesaret ve kahramanlıkla savaşan Mehmetçik, tüm dünyaya "Çanakkale Geçilmez" sözünü haykırdı. Bir ulusun geleceğe dair umutlarını yeşerten Çanakkale'deki kahramanlık destanı, tarihe altın harflerle yazılan bir şeref abidesi oldu. Kurtuluş Savaşı'nın kıvılcımını ateşledi. Bugün, 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi'nin 106. yıl dönümü... Çanakkale'de, tüm imkansızlıklara rağmen vatan için canları pahasına savaşan tüm askerlerimizi saygıyla, minnetle ve duayla anıyoruz...

6-A ve 6-B sınıfları beden eğitimi dersinde atletizmde cirit atma konusunu roket materyalleri ile uyguladılar. Etkinliğe katılan tüm öğrencilerimize ve öğretmenimiz Ergin Kırkkeseli’ye teşekkür ederiz.

12 Mart 1921 tarihinde TBMM´de yapılan oylama sonucunda Mehmet Akif´in şiiri, İstiklal Marşı olarak kabul edilmiştir. Bu kapsamda günün anlam ve önemini anlatan videolar izlenmiş ve öğrencilerimiz tarafından program yapılmıştır.

"Annemle okuyorum" etkinliğimizin geçtiğimiz haftaki konukları Elif Sıla'nın ve İlayda'nın annesi oldu. Annelerimiz öğrencilerimizden önce kitabı bitirerek herkese görev ve sorumluluk bilincini göstermiş oldu. Kitabı annelerimizin dilinden dinledik. Sınıfımıza kadar gelip bizimle fikir ve beğenilerini paylaştıkları için teşekkür ederiz.

"Annemle okuyorum" etkinliğimizde yeni konuğumuz  Arda Torun'un annesi Kamile Hanım oldu. Kendisi "Güneşe Yolculuk" kitabına dair beğenilerini öğrencilerimizle paylaştı. Çok keyifli bu sohbete öğrencilerimiz Arda ve Haniknur da eşlik etti. Anneleriyle kitap okumanın zevkine varan öğrencilerimize ve annelerine teşekkür ederiz.

Okusam projesi kapsamında okuma gruplarımızla kitap tahlillerine devam ediyoruz. Anıl Basılı'nın "Hayta" kitabını konuştuk, eleştirilerimizi paylaştık. Etiketlerin bizi tanımlamaya yetmeyeceğini, kendimizi tanırsak içimizdeki gücü ortaya çıkarabileceğimizi fark ettik.

Çarşamba RAM tarafından çevrimiçi toplantı programı ile "Bilinçli Teknoloji ve Siber Zorbalık" konulu öğrenci bilgilendirme semineri verildi. Öğrencilerimiz 04.03.2024 Pazartesi günü saat 11:00'de bu uzaktan eğitime katılım gösterdiler.

Our students are working on Canva  to make their video introducing their small town, Salıpazarı.  #Etwinning #mylittletownproject #gökçelisecondaryschool

(Öğrencilerimiz küçük şehirleri Salıpazarını tanıtan bir video hazırlamak için Canva üzerinde çalışıyorlar.)

We organized an online seminar for our students about "Safe Use of the Internet” as part of our E-twinning Project “My Little Town”

(E-twinning “My Little Town” projemiz kapsamında “İnternetin Güvenli Kullanımı”ile ilgili öğrencilerimize online bir seminer düzenledik.)

Internet Safety Day – Etwinning “My Little Town” Project (İnternet Güvenliği Günü – Etwining “Benim Küçük Kasabam” Projesi)

E twinners prepared a board for “Internet Safety Day”   (E twinning öğrencileri “Güvenli İnternet Günü” panosu hazırladılar.) #mylittletown#etwinning

We held our e-Twinning project meeting, met each other and planned the steps of the project. (e-Twinning proje toplantımızı gerçekleştirdik, birbirimizle tanıştık ve projenin adımlarını planladık.)

Parental Consents for E-twinning “My Little Town” Project ( E-Twinning “My Little Town Projesi Ebeveyn İzin Belgeleri)