Aralık 2023 - Haziran 2024 ayları arasında okulumuzda eTwinning "My Little Town" projesi yürütülecektir. Projenin amacı, nüfusu az olan şehirlerde yaşamanın güzelliklerini göstermektir. Proje esnasında, ortak okullar yaşadıkları yerlerin özgün yemekleri ve kültürel özellikleri ile birlikte doğal yaşamın eşsizliğini araştıracaklardır. Bunun dışında, ortak okullar nüfusu az olan yerleşim yerlerinde yaşamanın zorluklarını inceleyecek, araştıracak ve tespit edeceklerdir. Araştırmanın sonucu olarak, öğrenciler mevcut sorunlara olası çözümler bulacaklar. Öğrencilerin projedeki etkin katılımları son derece önemlidir. Türkiye, İtalya, Polonya, Romanya, Portekiz, Çek Cumhuriyeti, Tunus, Yunanistan ve Gürcistan öğrencileri bu projeye katılacaklardır. Projenin sonucu olarak öğrencilerden etkin vatandaşlık becerilerini edinmeleri beklenmektedir.

From December 2023 till June 2024, a new eTwinning "My Little Town" project will be carried out in our school. The project's aim is to show the beauties of living in small towns. During the project, the partner schools are going to explore the uniqueness of their towns' flora and fauna, together with distinctive food and culture futures. Apart from that, partner schools are also going to study, do research and identify the challenges of living in small towns. As a result of the research the students are going to make possible solutions for existing challenges. The active participation of students is of high importance. Students from Türkiye, Italy, Poland, Romania, Portugal, Czech Republic, Tunisia, Greece and Georgia will be taking part in this project. All students are going to colloborate in international teams and play an active role in the project. As an outcome, students are expected to acquire active citizenship skills.

Okusam projesi kapsamında 7. Sınıflarımızın Şubat ayı kitabı olan "Mustafa" kitabını tahlil etmek için toplandık. Kitaptan hareketle Atatürk'ün hayatından kendimize hisseler çıkardık, en çok örnek aldığımız yönlerini konuştuk. "Mustafa" kitabının devamı olan "Kemal" kitabına başlayacağız.

Okusam projesi kapsamında bu ay 1. grup ile "101 Tekerleme" ve 2. grup ile "Robi Çıldırdı" kitaplarını inceledik. Bir robot yapsak ne iş yapsın isterdik sorusuna yanıtlar aradık. Tekerlemelerimizi de hem hızlı hem yavaş okuyup ezberlemeye çalıştık.

Şbt

6. Sınıflarımız ile Salıpazarı Tepealtı Köy Yaşam Merkezi’ne giderek matematik uygulamaları ve fen bilimleri deneyleri yaptık, ardından öğrencilerimiz arasında sportif yarışma yapılarak günün stresini attılar. Emeği geçenlere teşekkür ederiz.

Şbt

Okulumuzun 5. sınıf öğrencileri ile ilçemizde bulunan Tepealtı Köy Yaşam Merkezi’ni ziyaret ettik. Öğrencilerimiz Matematik Atölyesi ve Doğa Fen Sınıfı'nda çeşitli etkinlikler yaptılar, ardından bahçedeki spor düzenekleriyle kıyasıya bir mücadele ile müsabakada yarışarak eğlendiler. Emeği geçenlere teşekkür ederiz.

Şbt

Okuma etkinliğimize bu kez annelerimizi de kattık. Ayşe Sevim'in "Güneşe Yolculuk" kitabını 6/B sınıfından Abdurrahman PEHLİVAN ve annesi Songül Hanım birlikte okudular. Kitabın kritiğini sınıfımızda diğer öğrencilerimizle beraber yaptılar. Annemle Okuyorum etkinliğimiz ilerleyen haftalarda da devam edecek. Öğrencimize ve annesine çok teşekkür ederiz.

Şbt

Dilimizin Zenginlikleri projesinde deyimlere geldi sıra, yapboz parçalı deyimler anlamları ile buluştu ve deyimini alan anlamını buldu. Böylece deyimleri eğlenerek öğrenmeye devam ediyoruz.

Şbt

Bu ayki okuma grubumuzla tahlil ettiğimiz kitap Anıl Basılı'nın "Hayta" kitabı oldu. Hayta kitabında çevresi tarafından hayta olarak etiketlenen Ömür'ün günlüklerinden yola çıkarak hayatını anlatıyor. Hepimiz bu kitabı çok sevdik, biraz da kendimizi bulduk. Çocuklar bu kitabı herkese tavsiye ediyor.

Şbt

We held our e-Twinning project meeting, met each other and planned the steps of the project. (e-Twinning proje toplantımızı gerçekleştirdik, buluştuk ve projenin adımlarını planladık.)

Şbt

Anasınıfımız için oyuncak alımı yapıldı. Çocuklarımızın bu sayede daha eğitici öğretici zamanlar geçirmeye devam edeceklerdir, emeği geçenlere teşekkür ederiz.

Şbt

Bu yıl ikincisi düzenlenen A Plus Zeka Oyunları yarışmasına Gökçeli Ortaokulu'ndan 6 öğrenci ve Gökçeli İlkokulu'ndan Zeka Oyunları egzersizine katılan 3 öğrenci ile katılım sağlanmıştır. Değerlendirme sonrası dereceye giren öğrencilerimiz Türkiye finalinde yarışacaklardır.

Şbt

Kitap tahlillerimizde yeni kitabımıza geçtik. Dostluğun, vefanın sembolü haline gelen "Pal Sokağı Çocukları" kitabımızı tahlil ettik. Henüz dünyanın kirine bulaşmamış çocuk dünyasındaki sadakati, masumiyeti ve sevgiyi gördük. Filmi de çekilmiş olan bu kitabın filmini beraber izleyelemesek de evlerimizde izleyip sonra üzerine konuşmaya karar verdik. Kitabın bazen öfkelendiren bazen hüzünlendiren havasının filme geçip geçmediğini göreceğiz.

Şbt

Bu ayki kitabımız dünyada en sadık köpek olarak tanınan "Hachiko. Sevginin, sadakatin ve dostluğun işlendiği bu kitabı öğrencilerimizle okuduk,tahlil ettik. Daha iyi anlayabilmek için filmini seyrettik. Sonra da okulumuzda öğretmenlerimiz ve öğrencilerimizin desteği ile doldurduğumuz Hachiko kumbaramızı boşalttık ve hayvan dostlarımız için mama aldık. Kitap tahlilindeki öğrencilerimiz ile hayvanları besledik, hayvan yem bölgelerindeki boş kapları doldurduk.

Şbt

Öğrencilerimizde deprem farkındalığı oluşturmak ve olası zararları azaltmak amacıyla 6 Şubat 2024 tarihinde saat 13:30'da Afete Hazırlık Kulübü tarafından okulumuzda tahliye tatbikatı yapılmıştır.

Ock

Öğrencilerimiz okulumuz tarafından düzenlenen gezide Bilim Samsun Merkezi'ne de uğramışlardı, burada katıldıkları ilk Türk astronot için yapılan "Uzay" temalı etkinlikler medyaya haber olarak yansıdı. Haberin ayrıntılarını ve kaynağını aşağıda görebilirsiniz.