Şbt

Kitap tahlillerimizde yeni kitabımıza geçtik. Dostluğun, vefanın sembolü haline gelen "Pal Sokağı Çocukları" kitabımızı tahlil ettik. Henüz dünyanın kirine bulaşmamış çocuk dünyasındaki sadakati, masumiyeti ve sevgiyi gördük. Filmi de çekilmiş olan bu kitabın filmini beraber izleyelemesek de evlerimizde izleyip sonra üzerine konuşmaya karar verdik. Kitabın bazen öfkelendiren bazen hüzünlendiren havasının filme geçip geçmediğini göreceğiz.

Şbt

Bu ayki kitabımız dünyada en sadık köpek olarak tanınan "Hachiko. Sevginin, sadakatin ve dostluğun işlendiği bu kitabı öğrencilerimizle okuduk,tahlil ettik. Daha iyi anlayabilmek için filmini seyrettik. Sonra da okulumuzda öğretmenlerimiz ve öğrencilerimizin desteği ile doldurduğumuz Hachiko kumbaramızı boşalttık ve hayvan dostlarımız için mama aldık. Kitap tahlilindeki öğrencilerimiz ile hayvanları besledik, hayvan yem bölgelerindeki boş kapları doldurduk.

Şbt

Öğrencilerimizde deprem farkındalığı oluşturmak ve olası zararları azaltmak amacıyla 6 Şubat 2024 tarihinde saat 13:30'da Afete Hazırlık Kulübü tarafından okulumuzda tahliye tatbikatı yapılmıştır.

Ock

Öğrencilerimiz okulumuz tarafından düzenlenen gezide Bilim Samsun Merkezi'ne de uğramışlardı, burada katıldıkları ilk Türk astronot için yapılan "Uzay" temalı etkinlikler medyaya haber olarak yansıdı. Haberin ayrıntılarını ve kaynağını aşağıda görebilirsiniz.

Ock

Okulumuzda öğrencilerimiz karnelerini, takdir ve teşekkür belgelerini aldılar. Ayrıca okulda ilk üçe giren, sınıflarında birinci olan ve sınıflarında en çok kitap okuyan öğrencilerimize ayrı ayrı başarı belgeleri öğretmenlerimiz tarafından takdim edildi. Bunların dışında TEMA vakfına yeni gönüllü olan öğrencilerimize kartları teslim edildi ve bazı öğrencilerimiz kendi istekleri ile okullarında geçirdikleri güzel anı yazılarını okudular. 2. dönemin de güzel bir şekilde geçirilmesi temennisi ile tören sona erdi.

Ock

Öğretmenlerimizden Pelin KESKİN’in ve Erdem AKSOY’un da uzman öğretmen olmasını pide ve pasta yaptırarak kutladık. Öğretmenlerimizi tebrik eder gelecek eğitim-öğretim hayatlarında da başarılar dileriz.

Ock

Bakanlığın gönderdiği ilgili yazı gereği yapılacak olan geziye katılım sağlayacak öğrenciler okulumuz tarafından belirlenmiştir. Öğrencileri motive etmek adına çalışanların ödüllendirilmesi ve DENEYAP sınavına girebilecek öğrencilerin teşvik edilmesi için gezi planlanmıştır. Öncelikle Samsun Piazza AVM’deki oyun alanında öğrenciler eğlenmiş, kitapçılarda alışveriş yapmış ve yemek yemişlerdir. Samsun Atakum Bilim Merkezine gidilerek öğrenciler burada iki saat süren etkinliklere katılmışlar ve ardından parkta gönüllerince eğlenmişlerdir. Emeği geçen öğretmenlerimize teşekkür ederiz.

Ock

Bakanlığın gönderdiği son hafta yapılacak olan sosyokültürel çalışmalar içerisinde yer alan oyun - turnuva gerçekleştirimi ile ilgili okulumuzda öğrencilerin öğretmenlerine meydan okuduğu bir mangala turnuvası gerçekleştirilmiştir. turnuvaya 5 öğretmen (Eda YILMAZ, Cihat ŞİMŞEK, Edip DOĞAN, Erdem AKSOY ve Asuman YILMAZ BERKİTEN) kendileri ile oynamak isteyen her öğrenciyle mangala oynamışlardır.

Ock

Okulumuzda sosyokültürel etkinlikler kapsamında kermes etkinliğimiz yapıldı, öğretmen ve öğrencilerimizin işbirliği ile yapılan bu güzel etkinlikte okulumuzun ihtiyaçlarına da katkı sağlamak amacıyla yardım toplandı. Emeği geçen tüm öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.

Ock

Okusam Projesi kapsamında Ocak ayı kitabımız olan "Robi Çıldırdı" ve Şubat ayı kitabımız olan "Gizemli Yaprağın Peşinde" kitaplarının yazarı olan Faruk YILDIZ ile buluştuk. Yazarımızla yapılan söyleşinin ardından sorularımızı sorduk, kitaplarımızı imzalattık.

Ock

Okulumuzda sosyokültürel etkinlikler kapsamında farklı kademe ve sınıflarda ayrı ayrı çeşitli formatlarda bilgi yarışmaları yapılmıştır. Akıllı tahtalardan da faydalanarak yapılan yarışmalarda öğrencilerimiz hem bireysel hem de grupla yarışma heyecanını yaşadılar, emeği geçen tüm öğretmenlerimize teşekkür ederiz.

Ock

Gökçeli Ortaokulu olarak öğrencilerimizle bu ay ortak olarak listedeki kitapları okuyup birlikte kitaplar hakkında konuşmak istiyoruz. İsteyen öğrencilerimiz ayda 1 kitap alarak bu etkinliğe dahil olacak. İlçe Kütüphanesinden ya da başka bir yerden de bu kitapları ödünç alarak aramıza katılabilirler. Güzel bir etkinlik olması dileği ile.

Ock

“Öğrencilerimiz Beden Eğitimi dersinde derslerimizde kullanılabilecek materyalleri tasarladılar.” Ergin KIRKKESELİ

Ock

Okusam projesi kapsamında "Yeryüzünün Kalbi" kitabını okuduk, öğrencilerimiz ile kritiğini gerçekleştirdik. Kitabın can alıcı yerlerini, beğendiğimiz ve beğenmediğimiz kısımlarını paylaştık. Okusam kapsamında 2. kitabını okuduğumuz Özgür Balpınar'a bir teşekkür mektubu yazmaya karar verdik.

Ock

Okusam projesi kapsamında bir diğer kitap kritiğimiz de "Dünyayı Sırtında Taşıyan Balık" kitabı oldu. Kitabımızın kritiğini yaptık, hayatı bambaşka olan çocuklar hakkında konuştuk. Kendimizi kahramanın yerine koyarak yolunu adımladık, umudun temsili olan "balık" figürü yerine kendi umut temsilimizi seçerek kitaba başka kapaklar tasarlamaya karar verdik.